06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yılbaşı İçin Soğuk Meze Yapılışı
Yeniyıl İçin Meze Tarifleri - yılbaşı meze tarifleri - Yılbaşı İçin Meze Yapılışı - Yılbaşı Meze Çeşitleri
KABAK MEZESİ
MALZEMELER
-4-5 adet taze kabak
-Yarım bağ dereotu
-4-5 diş dövülmüş sarımsak
-1 su bardağı tercihen süzme yoğurt
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz,karabiber,kırmızıbiber,kurutulmuş reyhan
-1adet limon
YAPILIŞI
-Kabakları alacalı soyup rendeleyin
-Çiğ kabak istemem derseniz az yağda hafif kavurabilirsiniz
-Ben çiğ olarak tavsiye ediyorum
-Rendelenmiş kabakların suyunu eliniz ile sıkın
-Suyu sıkılmış kabakları yoğurt, sarımsak,dereotu,tuz ve çok az (1çay kaşığı kadar)karabiber ile karıştırın
HUMUS
MALZEMELER
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 fincan tahin
- 3-4 adet limon
- Tuz,kırmızıbiber,zeytinyağı
- Maydonoz,roka
YAPILIŞI
- Haşlanmış nohudu mikser yardımıyla patates püresi kıvamına getirin
-Tuz,limon suyu ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın
-Servis tabağına alıp üzerine kırmızıbiberli zeytinyağı gezdirin
-Maydonoz ve roka yaprakları ile süsleyin
-AFİYET OLSUN
MANTARLI MEZE
MALZEMELER
-300 gr kültür mantarı
-Yarım demet ince kıyılmış maydonoz
-3-4 diş dövülmüş sarımsak
-Pulbiber,karabiber,tuz
-Kızartmak için sıvıyağ
-İsteğe göre limon
YAPILIŞI
-Mantarları ikiye bölerek doğrayın
-Kızartması için tavaya atın
-Pişmesine yakın sarımsak,tuz ve diğer baharatları ekleyin
-Mantarlar pişince maydonozuda ekleyip,servis yapın
-İsteğe göre üzerine limon sıkabilirsiniz
-AFİYET OLSUN
MANTARLI MEZE
MALZEMELER
-300 gr kültür mantarı
-Yarım demet ince kıyılmış maydonoz
-3-4 diş dövülmüş sarımsak
-Pulbiber,karabiber,tuz
-Kızartmak için sıvıyağ
-İsteğe göre limon
YAPILIŞI
-Mantarları ikiye bölerek doğrayın
-Kızartması için tavaya atın
-Pişmesine yakın sarımsak,tuz ve diğer baharatları ekleyin
-Mantarlar pişince maydonozuda ekleyip,servis yapın
-İsteğe göre üzerine limon sıkabilirsiniz
-AFİYET OLSUN
|
|
|