06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmazlı Piliç Salata
Kuşkonmazlı Piliç Salata Tarifi - Kuşkonmazlı Piliç Salata Yapılışı - Banvit Tarifleri - Banvit Yemek Tarifleri

İçindekiler:
200 gr Banvit Piliç Baby Şiş Tava
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet kuşkonmaz (3`e kesilmiş)
200 gr taze bakla
35 gr badem (soyulmuş, hafif kavrulmuş)
1 adet küçük boy salatalık (ince yarım ay kesilmiş)
1 adet küçük boy avokado (dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı taze soğan (yeşil kısmı, ince kıyılmış)
1 kök marul (iri doğranmış)
60 ml limon suyu
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı pudra şekeri (arzu ederseniz)
Etlerin şişlerini çıkarın Bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp etleri yerleştirin Her iki yüzlerini hızlı ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar, 2`şer dak pişirin Ateşi kısın, tavanın üzerine kapak kapatın Etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dak daha pişirin
Kuşkonmazları bol kaynar suda 1-2 dak bekletip,soyun ve hemen soğuk suya atın Suda birkaç dak bekletip, süzün Kağıt havlu ile kurulayıp, 5 cm uzunluğunda kesin
Baklaları bol kaynar suda 5 dak haşlayıp, süzün ve soğuk suya alın Soğuyuncaya kadar bekletip, süzün Kağıt havlu ile hafifçe kurulayın
Etler, kuşkonmaz, bakla, badem, salatalık, avokado, soğan ve marulu iyice harmanlayın
Kalan zeytinyağı, limon suyu, hardal ve pudra şekerini küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın Salata malzemelerinin üzerine gezdirip, harmanlayın Biraz dinlendirip servis yapın
|
|
|