Yalnız Mesajı Göster

Deniz Börülcesi Salatası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Börülcesi Salatası



Malzemeler :
1 Demet Deniz Börülcesi ‘400 gr

2 Litre Soğuk Su

1 Diş Sarımsak

3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı

1/2 Limon Suyu

Ön Hazırlık:

Deniz börlücelerinin kök kısmı, tek tek kesilecek ve yeşil gövde kısmı bir güzel yıkanacak


Börülcelerin Haşlanması:

Uygun bir tencere içerisine 2 Litre su konulacak, kaynatılacak Kaynayan su içerisine börülceler katılacak ve ocak ısısı normal ısı ayarında olacak Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak Saat’a bakılacak ve börülceler 10 Dakika süre ile haşlanacak Süre bitiminde börülceler kevgire alınacak ve soğuk su altında tutulacak Soğuyan ve süzülen börülceler resimde göründüğü şekilde dal dal ele alınarak etli yeşil kısımları liflerinden sıyrılarak, bir kap içerisine alınacak

Sos’un Hazırlanması:

Sos kabı içerisine ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı konulacak ve karışım bir güzel karıştırılacak

Bir demet deniz börülcesi



Börülcelerin kök kısmı kesilmiş ve yıkanmış



Börülceler 10 Dakika süre ile haşlanmış



Haşlanan börülceler kevgire alınmış ve soğuk su altına tutulmuş



Börülcelerin etli yenecek yeşil kısımları liflerinden ayrılıyor



YAPIMI

Salta kabı içerisine liflerinden ayrılmış börülceler alınacak ve üzerine sos’u gezdirilecek Börülceler altüst edildikten sonra servise hazır Sonrası malum
Not:

Deniz Börülcesi bitki olarak kendiliğinden tuzlu olduğu için, gerekmedikçe tuz kullanımına gerek yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla