Yalnız Mesajı Göster

Tarçinli Böbrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçinli Böbrek



Kullanılacak malzeme (4 kişilik):


8 koyun böbreği,

1 baş soğan,

1 çay kaşığı zeytinyağı,

yeteri kadar tuz,

kırmızı biber,

tarçın

Yapımı:


Böbrekleri ortadan uzunlamasına ikiye ayırmalı ama iki parçayı birbirinden ayırmamak Rendelenmiş soğanın yarısını bir tabağa yaymalı Bunun üstüne açılmış böbrekleri yaymalı, onların üstüne de kalan soğanı serpiştirmeli Böylece bir gün soğukta tutulacak böbrekleri odun kömürü ateşinin beş parmak yukarısına oturtulmuş ızgaraya yerleştirmeli Vakit vakit zeytinyağı sürerek böbreklerin iki taraflarını da kızartmalı Tarçınla kırmızı biberi karıştırmalı Böbrekleri servis tabağına alırken tuzlayıp tarçınlamalı ve hemen sofraya götürüp servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla