Konu
:
Böbrek Çin Usulü
Yalnız Mesajı Göster
Böbrek Çin Usulü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böbrek Çin Usulü
Malzemeler:
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip ikiye bölünmüş)
75 gr (4 çorba kaşığı) Kırmızı Şarap
4 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile karıştırılınış)
6 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
2 Sivribiber (çekirdekleri ayıklanıp ince kıyılmış)
1 Kırmızı Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri temizlenerek ince dilimlenmiş)
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
HAZIRLANIŞI :
Şarabı ve mısır nişastasını iki ayrı tabağa koyunuz
Böbrekleri önce şaraba sonra da mısır nişastasına bulayınız
Silkeleyerek mısır nişastasının fazlasını atınız
Şarabı ayrı olarak saklayınız
Büyük, ağır bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız
Böbrekleri içine atıp 5 dakika, pembeleşinceye kadar altüst ederek kızartınız
Delikli kepçeyle çıkarıp bir tabağa alarak sıcak tutunuz
Tavada 2 çorba kaşığı yağ bırakarak gerisini dökünüz
Sarmısak, sivri biber ve kırmızı dolmalık biberi ekleyip, ara sıra karıştırarak 4 dakika kızartınız
Tabakta kalan şarabı, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, sosu 3 dakika pişiriniz
Kızartılmış böbrekleri ekleyip 2-3 dakika daha pişiriniz
Böbrek ve sosu, ısıtılmış servis tabağına alarak hemen servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul