Konu
:
Böbrek Kremalı
Yalnız Mesajı Göster
Böbrek Kremalı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böbrek Kremalı
Malzemeler
500 gr Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş)
3 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yumurta (hafif çırpılmış)
50 gr Galeta Unu (3/4 su bardağı)
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
1 Soğan (ince dilimlenmiş)
1 Çay Kaşığı Kekik
200 gr Acı Krema (1 su bardağı)
2 Katı Haşlanmış Yumurta (ince kıyılmış)
Yemeğin Tarifi
Ekonomik ve lezzetli bir yemek olan kremalı böbrek, giriş yemeği olarak yada fazla miktarda yapıldığında sebze ile baş yemek olarak servis edilebilir
Böbrekleri 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesip orta boy bir kaba yerleştirerek üstlerini örtene kadar su koyunuz
1 1/2 tatlı kaşığı tuz serperek en az 2 saat bir kenarda bekletiniz
Böbrek dilimlerini süzerek küçük bir tencereye alınız
Üstlerini örtecek kadar su koyup orta ateşte kaynatınız
Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısarak 5 dakika pişiriniz
Böbrekleri süzüp kağıt havluyla kurulayarak bir kenara bırakınız
Bir tabağa çırpılmış yumurtayı, bir başka tabağa galeta unu ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak koyup, böbrek dilimlerini önce yumurtaya sonra galeta ununa iyice bulayınız
Büyük bir tavada, yağ ve rafine yağı orta ateşte kızdırınız
Böbrek dilimlerini altüst ederek 4 dakika, iyice nar gibi olana kadar kızartınız
Böbrekleri delikli kepçeyle yağdan alıp ısıtılmış servis tabağına koyarak sıcak tutunuz
Soğan dilimlerini tavaya koyup 6-8 dakika, pembeleşinceye kadar karıştırarak kızartınız
Delikli kepçeyle soğanları alıp böbreklerin üstüne yerleştiriniz
Tavadaki yağı dökünüz
Kekiği, geri kalan tuz ve kremayı tavaya koyunuz
Karışımı ara sıra karıştırarak, kaynamaya başlarken tavayı ateşten alınız
Kıyılmış katı yumurtaları da ekleyerek sosu böbrek ve soğanların üstüne döküp hemen servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul