Yalnız Mesajı Göster

Yürek Güveci Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yürek Güveci Nasıl Yapılır



güveçte yürek - yürek nasıl pişirilir - güveçte yürek tarifiMALZEMELER


4 kuzu yüregi, toplam 750 gr

25 gr margarin veya tereyagi

1 büyük havuç, küçük esit parçalara bölünmüs

2 kereviz sapi küçük esit parçalara bölünmüs

1/2 yesil veya kirmizi biber, küp halinde kesilmis

1 büyük sogan, dogranmis

300 ml sicak tavuk suyu

1 defne yapragi

Tuz ve karabiber

2 yemek kasigi un

1 yemek kasigi domates salçasi


YAPILIŞI


Yürekleri kurulayip 1 cm kalinliginda kesin


Margarini orta boy bir tencerede eritin Yag kizinca havucu, kerevizi, küp biberleri, sogani katip orta ateste 5 dak karistirarak pisirin Yürek parçalarini da ekleyip 2-3 dakika daha pisirmeye devam edin


Tavuk suyunu, defne yapragini, tuz ve biberi ekleyin Bir tasim kaynatin

Tencerenin kapagini kapatip agir ateste 15 saat pisirin Bu sürenin sonunda defne yapragini çikartin


Küçük bir kapta unu biraz soguk suyla karistirin Tenceredeki pisme suyundan ilave edip unlu bulamaci yine karistirarak tencereye katin


Güveci agir ateste 2-3 dakika daha pisirin Salçasini tuzunu ve biberini katip birkaç dakika daha pisirdikten sonra halka biberlerle süsleyip servis yapin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla