Konu
:
Yürek Güveci Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Yürek Güveci Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yürek Güveci Nasıl Yapılır
güveçte yürek - yürek nasıl pişirilir - güveçte yürek tarifiMALZEMELER
4 kuzu yüregi, toplam 750 gr
25 gr margarin veya tereyagi
1 büyük havuç, küçük esit parçalara bölünmüs
2 kereviz sapi küçük esit parçalara bölünmüs
1/2 yesil veya kirmizi biber, küp halinde kesilmis
1 büyük sogan, dogranmis
300 ml sicak tavuk suyu
1 defne yapragi
Tuz ve karabiber
2 yemek kasigi un
1 yemek kasigi domates salçasi
YAPILIŞI
Yürekleri kurulayip 1 cm
kalinliginda kesin
Margarini orta boy bir tencerede eritin
Yag kizinca havucu, kerevizi, küp biberleri, sogani katip orta ateste 5 dak
karistirarak pisirin
Yürek parçalarini da ekleyip 2-3 dakika daha pisirmeye devam edin
Tavuk suyunu, defne yapragini, tuz ve biberi ekleyin
Bir tasim kaynatin
Tencerenin kapagini kapatip agir ateste 1
5 saat pisirin
Bu sürenin sonunda defne yapragini çikartin
Küçük bir kapta unu biraz soguk suyla karistirin
Tenceredeki pisme suyundan ilave edip unlu bulamaci yine karistirarak tencereye katin
Güveci agir ateste 2-3 dakika daha pisirin
Salçasini tuzunu ve biberini katip birkaç dakika daha pisirdikten sonra halka biberlerle süsleyip servis yapin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul