Yalnız Mesajı Göster

Kaşar Peynirli Ciğer

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşar Peynirli Ciğer



MALZEMELER

6 İnce Dilim Dana Ciğeri

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Karabiber

60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı)

2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

2 Büyük Soğan (ince dilimlere ayrılmış)

2 Tatlı Kaşığı Kurutulmuş Fesleğen (istenirse)

45 gr Galeta Unu (1/2 su bardağı)

60 gr (1/2 su bardağı) Kaşar Peyniri (rendelenmiş)

6 Dilim Salam

TARİFİ

Önce ızgarayı iyice kızdırınız Ciğerleri tuz ve biberle oyunuz

Büyük bir tavada tereyağı zeytinyağ ile birlikte eritip, köpüğü kaybolunca soğanları katarak 8-10 dakika kızartınız ve fesleğeni (istenirse) ekleyiniz

Ciğerlerin birkaç dilimini tavaya koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızartınız; bir delikli kepçeyle alıp, öteki dilimleri kızartırken, ilk kızarmışları üstü örtülü bir tabakta sıcak tutunuz

Küçük bir kasede galeta unu ve peyniri karıştırınız

Ciğerleri kenarları alçak, ateşe dayanıklı bir servis tabağına alıp, kızarmış soğanları ve salam diilmlerini ciğerlerin üstüne yerleştiriniz

Galeta unu-peynir karışımını salamların üstüne serpip, kızarana kadar fırında ısıttıktan sonra hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla