Yalnız Mesajı Göster

Mayonezli Siğir Dili

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonezli Siğir Dili



malzemeler:


1 adet sığır dili

1 diş sarmısak

12 bardak su

1 defne yaprağı

1 adet havuç

1/2 çorba kaşığı tuz

1 baş soğan

1 demet kereviz yaprağı

11/2 bardak mayonez

1 maydanoz kökü

1 demet yeşil salata
yapılışı:

1) Bir tencereye 12 bardak su, kazınmış 1 adet havuç, 1 baş soğan 1 demet kereviz yaprağı, 1 adet maydanoz kökü, 1 diş sarmısak, 1 defne yaprağı, 1/2 çorba kaşığı tuz ile iyice yıkanmış, 1 adet de sığır düi koyduktan sonra tencereyi ateşe oturtmalıdır

2) Suyun ısmmasile, üstünde hasıl olmaya başlayan köpükleri bir delikli kepçe ile alıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve ortadan dah az hararetteki ateşte dili 11/2 saat kadar haşlanmaya bırakmalı, sonra dili bir delikli kepçe ile sudan çıkararak hafifçe ılınması için bir tarafa bırakmalı, ılınınca, haşlamanın tesirile kabarmış olan üstünün derisini bıçakla traş edercesine soymalı, sonra da derisi çıkarılmış dili, tekrar içinde haşlandığı tencereye atarak, dil iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar 11/2 ilâ 2 saat kadar daha pişirmeli

3) Dil pişince sudan çıkararak iyice soğuması için 4 ilâ 6 saat kadar bir tarafa bırakmalı, sonra da soğumuş dili ince dilimlere keserek, yarılarına kadar birbirlerinin üstlerine oturtulmuş olarak bir tabağa döşedikten sonra, etrafını kıyılmış salata ile çevirmeli ve yanında 1/2 bardak mayonez olduğu halde servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla