Konu: Yürek Tava
Yalnız Mesajı Göster

Yürek Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yürek Tava



Malzemeler:


4 Koyun Yüreği (temizlenip, ince dilimlenmiş)

1/2 Su Bardağı Rafine Yağ

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Kahve Kaşığı Karabiber

Süslemesi:

2 Orta Boy Domates (ortadan ikiye kesilmiş)

4 Yeşil Sivribiber



HAZIRLANIŞI :


Yürek tavayı, tava edilmiş domates ve yeşil sivri biberle süsleyip, yanında garnitür olarak patates tavayla servis edebilirsiniz


Rafine yağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, yürek dilimlerini tavaya koyup, her iki yanlarını da 6-7'şer dakika pişiriniz Yürekleri tavadan alıp, sıcak olarak saklayınız


Yarım domatesleri ve yeşil sivri biberleri tavaya koyup her iki yanlarını da 2-3 dakika pişirdikten sonra bir maşayla tavadan alınız


Yüreklerin her iki yanlarına tuz ve biberi serpip ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, yanlarında tava edilmiş domates ve yeşil sivri biberle servis ediniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla