Yalnız Mesajı Göster

Böbrek Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böbrek Kavurması



Böbrek Kavurması Tarifi - Böbrek Kavurmasının Yapılışı - Sakatat Yemek Çeşitleri


Malzemeler:


10 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip her biri dörde bölünmüş)

30 gr Tereyağı (2 çorba kaşığı)

1 Soğan (ince kıyılınış)

60 gr Mantar (temizlenip kıyılmış)

1 Çorba Kaşığı Un

125 gr Evde Hazırlanmış Et Suyu (1/2 su bardağından biraz fazla)

1 Çay Kaşığı Tabasko Sos (istenirse)

1 Çorba Kaşığı Domates Salçası

2 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Karabiber

8 Yumurta (hafif çırpılmış)

Yapılışı:


Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir

Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir


Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz

Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız


Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak

ılık tutunuz


Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7

dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız


Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi

birbirine karıştırınız


Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve

devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz


Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz

Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar

pişirdikten sonra, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla