Konu
:
Sirkeli Kelle
Yalnız Mesajı Göster
Sirkeli Kelle
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sirkeli Kelle
Sirkeli Kelle tarifi - Sirkeli Kellenin yapılışı - Sakatat yemekleri
Malzemeler
* (Arzu edilen sayıda) kelle ve işkembe
* Miyane (tereyağı+un)
* Sirke
* Sarımsak
* Kırmızı toz biber
* Kara biber
* Tuz
Yapılışı
Kurban kafaları ve işkembe özenle temizlenip iyice yumuşayana kadar pişirilir
Sonra, küçük
parçalar hâlinde kesilir
Tereyağı ve unla hazırlanan miyane, sirke ve sarımsak tuz, kırmızı toz biber ve kara biber ilave edilerek pişirilir
Şayet kurban bayramı sonbahara rast gelirse,danagöz üzümü çıktığı zaman, üzümle beraber ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul