Yalnız Mesajı Göster

Sirkeli Kelle

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sirkeli Kelle



Sirkeli Kelle tarifi - Sirkeli Kellenin yapılışı - Sakatat yemekleri

Malzemeler

* (Arzu edilen sayıda) kelle ve işkembe

* Miyane (tereyağı+un)

* Sirke

* Sarımsak

* Kırmızı toz biber

* Kara biber

* Tuz



Yapılışı


Kurban kafaları ve işkembe özenle temizlenip iyice yumuşayana kadar pişirilir Sonra, küçük

parçalar hâlinde kesilir Tereyağı ve unla hazırlanan miyane, sirke ve sarımsak tuz, kırmızı toz biber ve kara biber ilave edilerek pişirilir Şayet kurban bayramı sonbahara rast gelirse,danagöz üzümü çıktığı zaman, üzümle beraber ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla