06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamurda Arnavut Ciğeri
Hamurda Arnavut Ciğeri Tarifi - Hamurda Arnavut Ciğeri Yapılışı - Hamurda Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır - Hamurda Arnavut Ciğeri Malzemeleri
Malzeme
- 3 adet yufka
- 6 yemek kaşığı Sıvı Sana
- Harcı İçin:
- 10 adet mantar
- 500 g ciğer
- 1 adet kuru soğan
- 4 taze soğan
- 3 yemek kaşığı Sana yağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Kekik
Hazırlanışı
Mantarların saplarını çıkarıp, kıyın
Ciğerleri küçük kuşbaşılar halinde doğrayın
Kuru soğanı piyazlık doğrayın
Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyın
Harcı İçin:
Yayvan bir tencere de Sana yağını kızdırıp, içine kimyonu ve doğranmış ciğerleri ilave edip, iyice kavurun
Ciğer kavrulunca içine piyazlık kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış mantarları ilave edip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun
Mantarlar kavrulup, suyunu çekince en son olarak harcın içine kıyılmış taze soğanları, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, bir taşım kavurun
Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alıp, iyice soğutun
Yufkaları üst üste koyup, dört eşit paraçaya kesin
Sıvı Sana'yı bir kâseye koyup, bir fırça yardımı ile yufkaları yağlayın
Yufkanın geniş tarafına soğumuş arnavut ciğerini koyup, önce kenarlarını içe kıvırıp, yufkayı yavaşça rulo yapın
Sarılmış hamurları, Sıvı Sana ile yağlanmış tepsiye dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kekik serpin
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirp, sıcak olarak servis edin
|
|
|