06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yürek İzgara
Yürek Izgara,Yürek Izgara Tarifi,Yürek Izgaranın Yapılışı
Malzemeler:
4 Koyun Yüreği
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1/3 Su Bardağı Rafine Yağ
Süslemesi:
4 Orta Boy Domates (ortadan ikiye kesilmiş)
4 Yeşil Sivribiber
HAZIRLANIŞI :
Değişik bir giriş yemeği olan ızgara yüreği, pilav yada patates tavayla servis edebilirsiniz
Izgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız
Yürekleri ortadan ikiye yarıp, keskin bir bıçakla içlerini çiziniz Tuz ve biberi serpip, bir fırçayla rafine yağdan üstlerine sürdükten sonra, ızgarada her iki yanlarını 7'şer dakika pişiriniz Yürekleri ızgaradan alıp, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız
Yarım domatesleri ve yeşil sivri biberleri ızgaraya koyup, her iki yanlarını da 2-3 dakika pişirip, bir maşayla ızgaradan alınız Izgara edilmiş yürekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, yanlarında ızgara edilmiş domates ve yeşil sivri biberle servis ediniz Afiyet olsun
|
|
|
|