Yalnız Mesajı Göster

Dil Mantar Soslu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dil Mantar Soslu



Dil Mantar Soslu Tarifi - Dil Mantar Soslu Nasıl Yapılır - Dil Mantar Soslu Malzemeleri



Dil Mantar Soslu


Dil Mantar Soslu Tarifi Yapımı


MALZEMELER

20 Sığır Dili Dilimi (ince kesilmiş)

45 gr Margarin (3 çorba kaşığı)

250 gr Mantar (temizlenip dilimlenmiş)

1 1/2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)

150 gr Et Suyu (3/4 su bardağı)

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Kahve Kaşığı Karabiber

50 gr Konyak (1/4 su bardağı)


Dil Mantar Soslu tarifi


Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz

Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca mantarları ekleyip ara sıra karıştırarak pişiriniz

Tavayı ateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız

Tavayı yeniden ateşe oturtup yavaş yavaş et suyunu katınız; karışımı pürtüksüz olana kadar karıştırınız Devamlı karıştırarak tuz, karabiber ve konyağı katınız

Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayınız Ateşin altını kısıp, arasıra karıştırarak 15-20 dakika, dilimler iyice ısınıp, sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz

Tavayı ateşten alıp, içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla