Yalnız Mesajı Göster

Pilavlı Dalak Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilavlı Dalak Sarması



dalak sarması nasıl yapılır - pilavlı dalak nasıl pişirilirKullanılacak malzeme (4 kişi için):


2 bardak pirinç,

4 koyun dalağı,

1 baş soğan,

1 bardak tereyağı,

1 kuzu gömleği,

3 bardak et suyu,

1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,

1 kahve fincanı kıyılmış dereotu,

1 kaşık rezene tohumu,

2 çorba kasığı zeytinyağı,

1 kahve fincanı rendelenmiş kaşer peyniri,

yeteri kadar tuz ve karabiber


Tarifi:


Yapımı: Soğanı rendelemeli ve bir tencereye koymalı 3/4 bardak tereyağında karıştırarak kavurmalı Soğanlar pembeleşince ılık suda ıslatılmış ve soğuk suda birkaç defa yıkandıktan sonra süzülmüş pirinci katmalı Tahta kaşıkla karıştırarak on dakika kadar kuvvetli ateşte kavurmalı Sonra tuzunu ve 3 bardak et suyunu katıp pilâvı pişirmeli


Kuzu gömleğini soğuk suda ıslatıp yumuşattıktan sonra sıkıp suyunu süzmeli ve doğrama tahtasına yayıp her yanı onar santim kare biçiminde parçalara bölmeli


Dalağı kıyarcasına ince doğramalı Bir kâseye konan kıyılmış dalağın üstüne rezene tohumlarını, kıyılmış maydanozla dereotunu, tuz ve karabiberi katıp iyice karıştırmalı Sonra bir kaşıkla bu karışımdan alıp kuzu gömleği parçalarının tam ortasına koymalı


Böylece harç kuzu gömleği parçalarına konduktan sonra bunları önce iki yanlarını dalakların üstüne katladıktan sonra sarmalı ve bir kenara bırakmalı Bir tavaya 1/4 bardak tereyağıyle 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyup kızdırmalı Yağ kızınca ateşin ısısını kuvvetlendirmeli ve sarmaları içine atıp her yanları nar gibi oluncaya kadar çevirerek kızartmalı Pilâv demlendikten sonra bunu uzun bir servis tabağına boşaltmalı


Tabağın çevresini de kızartılmış dalak sarmalarıyle çevirmeli Pilâvın üstüne rendelenmiş kaşer peynirini serpiştirdikten sonra dalakların kızartıldığı yağlı ve kanlı suyu pilâvın üstüne gezdirerek dökmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla