Konu
:
Tavuk Ciğer Pate
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Ciğer Pate
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Ciğer Pate
tavuk ciğeri pate nasıl yapılır - tavuk ciğeri pate tarifiMalzemeler:
250 gr
tavuk ciğeri
2 adet yumurta
Yarım su bardağı hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mercanköşk
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kanyak
2-3 yemek kaşığı kırmızı şarap
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Yemeğin Tarifi:
Tavuk ciğerlerini temizleyin
Ciğerleri ezin
Kekik, mercanköşk, baharat, yumurta, krema, kanyak ve şarabı ciğer ezmesine karıştırın
Karışımı, toprak bir kaseye koyun ve üzerine ince dilimler halinde kesilmiş yağı yerleştirin
Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tabağa oturtun ve önceden 175 derece ısıtılmış bir fırında 45 dakika pişirin, soğutun
Eğer pate birkaç gün dinlenirse çok daha lezzetli olur
Sonra da kızarmış ekmekler üzerine tereyağı sürer gibi sürerek ikram edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul