Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Ciğer Pate

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Ciğer Pate



tavuk ciğeri pate nasıl yapılır - tavuk ciğeri pate tarifiMalzemeler:


250 gr tavuk ciğeri


2 adet yumurta


Yarım su bardağı hazır çiğ krema


1 yemek kaşığı tereyağı


1 tatlı kaşığı mercanköşk


1 tatlı kaşığı kekik


1 yemek kaşığı kanyak


2-3 yemek kaşığı kırmızı şarap


½ çay kaşığı tuz


½ çay kaşığı karabiber


Yemeğin Tarifi:


Tavuk ciğerlerini temizleyin Ciğerleri ezin Kekik, mercanköşk, baharat, yumurta, krema, kanyak ve şarabı ciğer ezmesine karıştırın


Karışımı, toprak bir kaseye koyun ve üzerine ince dilimler halinde kesilmiş yağı yerleştirin Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tabağa oturtun ve önceden 175 derece ısıtılmış bir fırında 45 dakika pişirin, soğutun


Eğer pate birkaç gün dinlenirse çok daha lezzetli olur Sonra da kızarmış ekmekler üzerine tereyağı sürer gibi sürerek ikram edin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla