Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Böbreği Alevli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Böbreği Alevli



Kuzu Böbreği Alevli Tarifi - Kuzu Böbreği Alevli Nasıl Yapılır - Kuzu Böbreği Alevli Malzemeleri




Kuzu Böbreği Alevli




MALZEMELER

12 Kuzu Böbreği (temizlenip ortadan ikiye bölünerek hazırianmış)

30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı

1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)

1 Çorba Kaşığı Hardal

1 Çorba Kaşığı Un

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Kahve Kaşığı Karabiber

1/4 Su Bardağı Kırmızı Şarap

1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

1/4 Su Bardağı Konyak

125 gr (1/2 su bardağı) Krema

1 Çorba Kaşığı Taze Soğan (ince kıyılmış)


Kuzu Böbreği Alevli tarifi


Oldukça kolay ve güzel bir yemek olan alevli kuzu böbreklerini haşlanmış patates ve taze fasulye ile servis edebilirsiniz

Büyük bir tavada, tereyağ ve zeytinyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, böbrekleri koyup 2-3 dakika, pembeleşmeye başlayıncaya kadar kızartınız Delikli kepçeyla böbrekleri bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayınız Tavadaki yağa soğanı ekleyip 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz Böbrekleri yeniden tavaya koyarak hardal, un, tuz ve biberi ekleyiniz Ateşin altını açıp, sürekli karıştırarak 2 dakika pişiriniz

Ateşin altını kısarak, kırmızı şarap ve limon suyunu ekleyip sürekli karıştırarak, 5-6 dakika daha pişiriniz

Bu arada, bir tavada, konyağı hafif ateşte, iyice sıcak oluncaya kadar ısıtınız Konyağı böbreklerin üstüne döküp kibrit çakınız Alevler dininceye kadar tavayı hafif hafif sallayınız

Kremayı katıp iyice karıştırıp 1-2 dakika daha pişiriniz Tavayı ateşten alıp böbrekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Taze soğanları serpip yemeğinizi servis ettiniz

Alıntı Yaparak Cevapla