Yalnız Mesajı Göster

Edirne Usulü Paça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Edirne Usulü Paça



Edirne Usulü Paça Tarifi - Edirne Usulü Paça Yapılışı - Edirne Usulü Paça Nasıl Yapılır - Edirne Usulü Paça Malzemeleri

Baharda kesilen süt kuzularının ayak kısımlarına denmektedir Bu kısımların derisi yüzüldükten sonra bir miktar suda haşlanıp pişirilir Paçalar suyun içinden alındıktan sonra pişmiş et kısımları ayrılarak tekrar suya katılır ve kaynatılmaya devam edilir

Diğer tarafta kaynayan sudan bir miktar alınıp bir kaşık un ile bulamaç haline getirilip azar azar suya ilave edilir Piştikten sonra birkaç diş dövülmüş sarımsak sirke ile karıştırılmak suretiyle servis yapılır Üzerine kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla