Konu
:
Portakallı Tavuk Ciğeri
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Tavuk Ciğeri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Tavuk Ciğeri
tavuk ciğeri nasıl yapılır - tavuk ciğeri tarifi - tavuk ciğeri nasıl pişirilirKullanılacak malzeme (4 kişi için):
4 portakal,
400 gram tavuk ciğeri,
30 gram margarin yağı,
1 kaşık un,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı:
Portakalları yıkayıp kuruladıktan sonra her birinin üst kısmından birer kapak kesip çıkarın
Sonra keskin bir bıçakla içlerini oyun
Beri yanda ciğerleri ufak ufak doğradıktan sonra una bulayın
Margarin yağını bir tavaya koyarak ateşe oturtun
Yağ kızdıktan sonra ciğerleri içine atıp kızartın
Ciğerler kızarınca tuzunu biberini katın
İki portakalın suyunu da üzerlerine gezdirerek döktükten sonra iyice karıştırın ve ateşin kuvvetini artırarak iki dakika kaynatın
Piştikten sonra ateşten indirip taksim ederek portakal kabuklarına doldurun
Sonra kalan portakalların da suyunu sıkıp üzerlerine dökün
Başlangıçta kesip çıkardığınız kapakları tekrar portakalların üzerlerine kapatıp servis tabağına dizin ve servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul