Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Tavuk Ciğeri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Tavuk Ciğeri



tavuk ciğeri nasıl yapılır - tavuk ciğeri tarifi - tavuk ciğeri nasıl pişirilirKullanılacak malzeme (4 kişi için):


4 portakal,

400 gram tavuk ciğeri,

30 gram margarin yağı,

1 kaşık un,

yeteri kadar tuz ve karabiber


Yapımı:


Portakalları yıkayıp kuruladıktan sonra her birinin üst kısmından birer kapak kesip çıkarın Sonra keskin bir bıçakla içlerini oyun Beri yanda ciğerleri ufak ufak doğradıktan sonra una bulayın


Margarin yağını bir tavaya koyarak ateşe oturtun Yağ kızdıktan sonra ciğerleri içine atıp kızartın Ciğerler kızarınca tuzunu biberini katın İki portakalın suyunu da üzerlerine gezdirerek döktükten sonra iyice karıştırın ve ateşin kuvvetini artırarak iki dakika kaynatın


Piştikten sonra ateşten indirip taksim ederek portakal kabuklarına doldurun Sonra kalan portakalların da suyunu sıkıp üzerlerine dökün Başlangıçta kesip çıkardığınız kapakları tekrar portakalların üzerlerine kapatıp servis tabağına dizin ve servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla