Yalnız Mesajı Göster

Kahramanmaraş Usulü Kelle Paça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kahramanmaraş Usulü Kelle Paça



Kelle Paça Tarifi - Kelle Paça Yapılışı - Kelle Paça Nasıl Yapılır - Kelle Paça Malzemeleri

Malzemeler

1 Adet koyun yada keçi kellesi

Birkaç parça kemik

1 Tatlı kaşığı biber salçası

Toz kırmızı biber

2-3 Diş sarımsak

1-2 Yemek kaşığı sumak ekşisi


Yapılışı

Kelle iyice yıkanıp temizlenir Kemiklerle birlikte bir tencerede üzerini kapatacak kadar su koyulur Tuzda koyulduktan sonra kellenin etlerinin pişmesi beklenir Piştikten sonra başka bir tencereye kellenin etleri didiklenir, üzerine etleri kapatacak kadar kellenin suyundan ilave edilir Bu karışım iki taşım kaynatılır ve içine 1 tatlı kaşığı biber salçası ile birlikte sumak ekşisi ile dövülmüş sarımsaklar ilave edilir 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır Üzerine toz kırmızı biberli, naneli tereyağı gezdirilir



Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara

Alıntı Yaparak Cevapla