Konu
:
Kahramanmaraş Usulü Kelle Paça
Yalnız Mesajı Göster
Kahramanmaraş Usulü Kelle Paça
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahramanmaraş Usulü Kelle Paça
Kelle Paça Tarifi - Kelle Paça Yapılışı - Kelle Paça Nasıl Yapılır - Kelle Paça Malzemeleri
Malzemeler
1 Adet koyun yada keçi kellesi
Birkaç parça kemik
1 Tatlı kaşığı biber salçası
Toz kırmızı biber
2-3 Diş sarımsak
1-2 Yemek kaşığı sumak ekşisi
Yapılışı
Kelle iyice yıkanıp temizlenir
Kemiklerle birlikte bir tencerede üzerini kapatacak kadar su koyulur
Tuzda koyulduktan sonra kellenin etlerinin pişmesi beklenir
Piştikten sonra başka bir tencereye kellenin etleri didiklenir, üzerine etleri kapatacak kadar kellenin suyundan ilave edilir
Bu karışım iki taşım kaynatılır ve içine 1 tatlı kaşığı biber salçası ile birlikte sumak ekşisi ile dövülmüş sarımsaklar ilave edilir
1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır
Üzerine toz kırmızı biberli, naneli tereyağı gezdirilir
Kahramanmaraş'lılar Vakfı Genel Merkezi Ankara
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul