Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Patlıcan Paçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Patlıcan Paçası



Tavuklu Patlıcan Paçası Tarifi - Tavuklu Patlıcan Paçası Yapılışı - Tavuklu Patlıcan Paçası Nasıl Yapılır - Tavuklu Patlıcan Paçası Malzemeleri

500 gr tavuk kalça

3 adet patlıcan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet sivribiber

1 tablet Knorr Tavuk Bulyon

3 adet domates

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı sirke

Bir miktar karabiber

Az su

Bir miktar sıvıyağ (kızartmak için)


Hazırlanışı

1 Domateslerin kabuklarını soyup küp küp kesin Sivri biberleri ayıklayıp kıyın Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin Kızartma tavasında yağı kızdırıp patlıcanları kızartın Piliç kalçaları kuşbaşı şeklinde doğrayın

2 Yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırıp doğranmış piliçleri kızartın Piliç etleri renk alınca sivbiberleri ekleyip sote etmeye devam edin

3 Daha sonra içine doğranmış domatesleri, Knorr Tavuk Bulyon Tableti’ni, kırmızı pul biberi, şekeri, sirkeyi ve karabiberi ekleyip karıştırın Tavukların üzerini geçecek kadar az su ekleyip kısık ateşte pişirin

4 En son olarak içine kızarmış patlıcanları ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla