Konu
:
Terbiyeli İşkembe Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli İşkembe Çorbası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli İşkembe Çorbası
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi - Terbiyeli İşkembe Çorbası Yapılışı - Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler
500 gr
dana işkembesi
2 yemek kaşığı un
2 adet defne yaprağı
5-6 adet tane karabiber
Sirke veya limon, 2 diş sarmısak
1 kaşık tereyağı, çok az zeytinyağı
Tuz, su
İşkembe çorbası nasıl yapılır?
İşkembeyi iyice yıkayın
bir limonu bir kaç parçaya bölüp bu parçalarla ovun(Kokusunun hafiflemesi için)
Sonra tekrar yıkayıp, içine 2 yemek kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı tuz koyup tekrar ovun
Üzerine çıkacak kadar su koyup en az 3-4 saat bu suda bekletin
Sudan çıkarıp tekrar yıkayın ve tencereye alın, suyunu koyup yumuşayana kadar haşlayın
Düdüklü tencerede 1 saat pişirmeniz gerekiyor
Pişirirken içine defne yaprağı ve karabiber ekleyin
Sudan çıkarıp küçük küçük doğrayın
Zeytinyağını tencereye alın ve üzerine unu ilave edin
Un kokusu gidene kadar hafifçe kavurun
İşkembenin suyundan 2 bardak kadar unun üzerine ekleyin ve hızla karıştırınki topak olmasın
Un açıldıktan sonra kalan suyu, tuzu ve işkembeyide ekleyin
Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın
Servis ederken ezilmiş sarmısak ve sirke eklemeyi ihmal etmeyin
Ben üzerine ekstra yağ eritmedim aksi halde çok yağlı olacaktı
Ama siz isterseniz biraz tereyağı eritip dökebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul