Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli İşkembe Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli İşkembe Çorbası



Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi - Terbiyeli İşkembe Çorbası Yapılışı - Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi



Malzemeler
  • 500 gr dana işkembesi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet defne yaprağı
  • 5-6 adet tane karabiber
  • Sirke veya limon, 2 diş sarmısak
  • 1 kaşık tereyağı, çok az zeytinyağı
  • Tuz, su
İşkembe çorbası nasıl yapılır?
  • İşkembeyi iyice yıkayın bir limonu bir kaç parçaya bölüp bu parçalarla ovun(Kokusunun hafiflemesi için)
  • Sonra tekrar yıkayıp, içine 2 yemek kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı tuz koyup tekrar ovun
  • Üzerine çıkacak kadar su koyup en az 3-4 saat bu suda bekletin
  • Sudan çıkarıp tekrar yıkayın ve tencereye alın, suyunu koyup yumuşayana kadar haşlayınDüdüklü tencerede 1 saat pişirmeniz gerekiyorPişirirken içine defne yaprağı ve karabiber ekleyin
  • Sudan çıkarıp küçük küçük doğrayın
  • Zeytinyağını tencereye alın ve üzerine unu ilave edin
  • Un kokusu gidene kadar hafifçe kavurun
  • İşkembenin suyundan 2 bardak kadar unun üzerine ekleyin ve hızla karıştırınki topak olmasınUn açıldıktan sonra kalan suyu, tuzu ve işkembeyide ekleyin
  • Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın
  • Servis ederken ezilmiş sarmısak ve sirke eklemeyi ihmal etmeyin
  • Ben üzerine ekstra yağ eritmedim aksi halde çok yağlı olacaktı Ama siz isterseniz biraz tereyağı eritip dökebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla