Havuçlu Ciğer Güveç
Havuçlu Ciğer Güveç Tarifi - Havuçlu Ciğer Güveç yapılışı
Malzemeler:
orta boy güveç
1/2 kg taze kuzu ciğeri
1/2 kg havuç
1 adet orta boy soğan
1/2 bağ maydanoz
1/4 margarin
1 çay kaşıgı karabiber
4 adet sivri biber
bir tutam tuz ve şeker
bir kaşık salça
Yapılışı:
Ciğer, havuçlar ve biber küçük küçük doğranır
Yağ ile hafif güveç içinde kavrulur salça bir su bardağı içerisinde
karabiber, tuz ve şeker karıştırılır, güvecin üzerine dökülür ve fırına
200 derece ısıtılmış fırına verilir
30 dakika pişirilir ve fırından çıktıktan sonra ince doğranmış maydanoz
üzerine serpilerek servis yapılır
|