Konu
:
Dalak Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Dalak Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dalak Dolması
DALAK DOLMASI
(4 kişilik, 16 parça)
Malzemeler:
• 4 büyük koyun dalağı
• 100 gr katı yağ
• 1 su bardağı pirinç
• 1 orta boy kuru soğan
• 1 çay kaşığı yenibahar
• 1 çay kaşığı tarçın
• Dolmalık fıstık üzüm
• Kızartmak için 1 yumurta
• 1 su bardağı un
• 2 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Dalaklar çiğken, bir tarafı kesilerek parmağımızın yardımıyla içi boşaltılır
Boşaltılan iç bir tarafta bekletilir
İç pilavı pişirmek için fıstık ve soğan katı yağ ile kavrulur
Pirinç ilave edilir, onu da kavurduktan sonra baharatı, üzümü, yeterince tuzu ilave edilip, 1 bardak soğuk su eklenerek kısık ateşte pişirilir
Kapak açık bırakılarak soğutulur
Az pişmiş pilav kestiğimiz küçük delikten aşırı olmamak şartıyla dalakların içine doldurulur
Derin bir tencerede piştiğine emin olana kadar haşlanır
Şişen ve haşlanan dalaklar soğumak üzere bir yere alınır
İyice soğuduğundan emin olduktan sonra dikey kalın dilimler halinde kesilir
Önce una, sonra yumurtaya batırılarak kızartılır
Ayırdığımız içi haşladığımız suya ekliyerek bir çorba elde edebiliriz
Dalakları haşlarken içlerinden dökülen pirinç ve üzüm çorbaya dengeli bir kıvam verecektir
(Çorbayı içerken sirkeli sarmısak tavsiye edilir
Rengi siyah olur
Özelliği budur
)
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul