Konu: Ciğer Pate
Yalnız Mesajı Göster

Ciğer Pate

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Pate



Malzemeler

450gr Ciğer

200gr Tereyağı

2 Adet Orta Boy Soğan (rendelenmiş)

2 Diş Sarmısak ( dövülmüş)

3 Adet Yumurta ( katı haşlanmış)

1/2 Tatlı Kaşığı Hint Cevizi

1?er Tatlı Kaşığı Baharat(tuz, karabiber, kekik,kırmızıbiber, tarçın)

125 ml Su veya Piliç Suyu ( sıcak)

4 Çorba Kaşığı Maydanoz ( kıyılmış)



Yemeğin Tarifi

100 gr Tereyağını bir kapta eritin Ciğerleri soğan ve sarmısak ile birlikte hafif ateşte çevirerek pişirin Pişmiş ciğeri, katı yumurta, hint cevizi ve diğer baharat ile beraber robottan geçirin Robot çalışırken kalan yağ, piliç suyu ve maydanozu da ilave edin ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştınn


Kanşımı servis tabağına alın, arzuya göre sıcak veya buzdolabında 1 saat beklettikten sonra soğuk olarak ikram edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla