Yalnız Mesajı Göster

Ciğer Viyana Usulü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Viyana Usulü





Malzemeler

750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)

50 gr (1/2 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle karıştırılmış)

1 Yumurta (hafıfçe çırpılmış)

100 gr Galeta Unu (1 su bardağı)

100 gr Tereyağı (8 çorba kaşığı)

1 Limon (dilimlenmiş)



Yemeğin Tarifi

Un, yumurta ve galeta ununu üç ayrı tabağa koyunuz


Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp fazlalığın dökülmesi için silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletiniz


Büyük bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca ciğerleri tavaya atıp her yanını 2-3 dakika kadar kızartınız


Tavayı ateşten alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz


Yapımı çok kolay olan Viyana usulü ciğer, patates püresi ve bezelye ile servis edildiğinde çok lezzetli bir yemektir (Dilerseniz dana ciğeri yerine kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla