Konu
:
Ciğer Viyana Usulü
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Viyana Usulü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Viyana Usulü
Malzemeler
750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş)
50 gr (1/2 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle karıştırılmış)
1 Yumurta (hafıfçe çırpılmış)
100 gr Galeta Unu (1 su bardağı)
100 gr Tereyağı (8 çorba kaşığı)
1 Limon (dilimlenmiş)
Yemeğin Tarifi
Un, yumurta ve galeta ununu üç ayrı tabağa koyunuz
Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp fazlalığın dökülmesi için silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletiniz
Büyük bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız
Yağ kızınca ciğerleri tavaya atıp her yanını 2-3 dakika kadar kızartınız
Tavayı ateşten alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz
Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz
Yapımı çok kolay olan Viyana usulü ciğer, patates püresi ve bezelye ile servis edildiğinde çok lezzetli bir yemektir
(Dilerseniz dana ciğeri yerine kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul