Konu
:
Terbiyeli Paça
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Paça
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Paça
Malzemesi:
10 adet
koyun
ayağı,
4 adet
yumurta
ekmek,
2-3 diş sarmısak,
1 çay bardağı sirke veya 2
limon
tuz,
kırmızı
biber
Hazırlanışı:
Paçayı temizleyip pişirin
Etlerini kemiklerinden ayırıp suyunu süzgeçten geçirin
Ayırdığınız etleri de suya ilâve edin
Ekmekleri arzu ederseniz kızartıp veya kızartmadan ufak parçalara doğrayıp servis tabağına veya birer kişilik yemek ta
bakla
rtna yerleştirin
Paça suyundan 1-2 bardak alarak ekmekleri ıslatın
Etleri de ekmeklerin üzerine yerleştirin
Yumurta sarısını bir kaseye
koyun
Sarımsakları dövüp
yumurta
ya katın
Limon suyu veya sirkeyi katın
Tuz ilâvesiyle hepsini iyice karıştırın
Bir bardak paça suyu döküp sulandırın
Kalan paça suyuna terbiyeyi koyup bir taşım kaynatıp ateşten alın
Ekmek ve etlerin üzerine terbiyeli paça suyunu dökün
Bir tavada yağı eritip içine kırmızı
biber
koyup ta
bakla
ra eşit miktarda dökün ve sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul