Konu
:
Beyin Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Beyin Yahnisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyin Yahnisi
Malzemesi:
1 sığır beyni,
1 fincan sirke,
bir kaç havuç,
1-2 soğan,
yeteri kadar tuz,
Mayonezi için:
8-10 ayıklanmış küçük soğan
1 kaşık un,
1 kepçe et suyu
Hazırlanışı:
İki saat soğuk suda bıraktığınız sığır beyninin kanlı damarlarını ve derisini çıkardıktan sonra üstünü örtecek kadar su doldurulmuş bir tencereye yatırın, suya bir fincan sirke bir kaç havuç, bir iki soğan ve tuz atın
İyice haşladıktan sonra sıcaklığını koruması için tencereden çıkartmayın
Bir taraftan da 8-10 kadar ayıklanmış küçük soğanı tencereye koyun
Kuvvetli ateşte kızarmaya başlayınca çıkartın
Kalan yağa bir kaşık un koyarak biraz kavurun
Bir kepçe et suyu ile iyice ezin
Orta ateşte onbeş dakika bırakın
Bu iş de bitince beyini ufak ufak doğrayıp havuçlu soğanlı suyun içine atın
Böylece üç dakika daha pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul