06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyin Tava Ve Ciğer Tava
BEYİN TAVA ve CİĞER TAVA
belki bi gün yapmak istersiniz 
BEYİN TAVA
MALZEMELER:
-2 dana beyin
-1 soğan
-2 defne yaprağı
-Yarım bardak ayçiçek veya zeytinyağ (Kızartma için)
-1 avuç maydanoz yaprağı
-limon
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır
2- Sıcak suya konur Tuz, dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır, suyunda soğutulur
3- Suyundan çıkarılan beyinler, boyuna 6- 8 parçaya dilimlenir Tuz ve karabiber serpilir
4- Dilimler önce una, sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır Fazla yağlı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır
5- Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir
KISA BİLGİ:
Beyinde, hayat için lüzumlu olan önemli maddelerin hepsi vardır
*********************
CİĞER TAVA
MALZEMELER:
-1 koyun karaciğer
-2 kaşık margarin
-2- 3 soğan
-Yarım demet maydanoz
-2 çay kaşığı sumak
-2 çay kaşığı kırmızı biber
-2 çorba kaşığı zeytinyağ
-Yarım limon
-Tuz
YAPILIŞI:
1- Karaciğerin zarı soyulur Kuşbaşı doğranır
2- Bir tencere yağ kızdırılır Ciğerler atılıp karıştırılır Harlı
ateşte kapak kapatmadan karıştırarak pişirilir (suyunu çekinceye kadar) Tuz ve karabiber atılır
3- Soğan yarım halka şeklinde doğranır Kıyılmış maydanoz, tuz; kırmızı biber, sumak, zeytinyağ, limon suyu ilave edilip karıştırılır
4- Ciğerle, soğan salatası beraber servis yapılır
Not: Ciğeri, sertleşmemesi için harlı ateşte ve kapak kapatılmadan pişirilmelidir
KISA BİLGİ:
Karaciğer çok besleyici ve sindirimi kolaydır Ancak genç ve sağlıklı karaciğer alınmalı ve iyi pişirilmelidir
|
|
|