Konu
:
Dil Rostosu
Yalnız Mesajı Göster
Dil Rostosu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dil Rostosu
Dil Rostosu Tarifi - Dil Rostosu Nasıl Yapılır - Dil Rostosu Malzemeleri
DİL ROSTOSU
1 sığır dili
1 demet kereviz
3 kaşık yağ
2 soğan
Tuz, karabiber
1 adet havuç
2 adet domates veya 1 kaşık salça
2 defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 çay bardağı elma sirkesi
Bir tencereye bolca su, 1 demet kereviz, tuz, yıkanmış dili koyup tencereyi ateşe koyunuz
Su ısınınca üstteki köpükleri alıp tencerenin kapağını kapatıp orta hararetli, ateşte dili bir saat pişiriniz
Dili sudan çıkarıp hafif ılıyınca üstünün pürtüklü derisini bıçakla tıraş edercesine soyunuz
Tencereye 3 kaşık yağı koyup kızdırıp derisi soyulmuş dili koyup iyice kızartınız
Sonra tencereye kabuğu kazınmış iri iri doğranmış havucu, soğanı, sarmısağı, defne yaprağnj koyup bunlarla dili 5 - 6 dakika kavurunuz
Sonra karışıma kabukları soyulmuş domatesi ya da sulandırılmış salçayı koyup bununla da 5 dakika kavurunuz
Sonra tencereye sirkeyi ve üzerine çıkacak kadar önceki haşlama suyundan koyup orta hararetli ateşte dil yumuşayıncaya kadar pişiriniz
(Dil suyunu çekince varsa haşlama suyundan yoksa sıcak su koyabilirsiniz)
Dil, pişince bir kaba alıp tenceredeki salçayı süzgeçten geçiriniz
Sonra dili ince ince dilimlere kesip servis tabağına diziniz
Üzerine süzgeçten geçirilmiş salçayı döküp sıcak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul