Yalnız Mesajı Göster

Kokoreç Meraklıları İçin Özel Tarif

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kokoreç Meraklıları İçin Özel Tarif






Malzemeler


1 Hazır Kuzu Bağırsağı Sarması (sakatatçılarda bulabilirsiniz)


1/4 Su Bardağı Rafine Yağ


Yemeğin Tarifi


Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç,süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır


Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez


Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız 40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız


Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz


Izgaranızı yakıp ısıtınız Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis edinizÜzerine bol kimyon ve karabiber arzu edilen baharat koyun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla