06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğen Soslu Ciğer Kavurması
MALZEMELER
1 adet karaciğer
Yarım su bardağı un
1 paket fiyonk makarna
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Karaciğeri çok ince, yaprak gibi kesiyoruz (bunu kasaba da yaptırabilirsiniz)
Bir tabağa koyduğumuz una batırıp, kızgın yağda tavada kızartıyoruz ve bir tabağa alıp, bir kenara bırakıyoruz
Makarnayı, tuzlu suda 8 ila 10 dakika kadar haşlayıp , üzerine 2?3 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağı gezdirip, birbirine yapışmaması için karıştırıyoruz
Büyükçe bir servis tabağının altına makarnaları boşaltıp, üzerine kızarmış yaprak ciğerleri yerleştiriyoruz
En üste ise, hazırladığımız sosu gezdiriyoruz Ve ılık olarak servise sunuyoruz
SOSUN TARİFİ
Bir ufak saplı tencerede, tereyağını eritip, hemen unu ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırırken, 1 su bardağı tavuk ya da et suyunu da tencerenin içine boşaltıp, sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz
Sos kaynar kaynamaz tuz ve karabiberi ilave edip, hemen ocağı söndürüyoruz ve içine ince kıyılmış taze fesleğen yapraklarını ilave edip yine karıştırıp, bir kenara bırakıyoruz
alıntı
|
|
|