Yalnız Mesajı Göster

Fesleğen Soslu Ciğer Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğen Soslu Ciğer Kavurması



MALZEMELER


1 adet karaciğer

Yarım su bardağı un

1 paket fiyonk makarna

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı


HAZIRLANIŞI


Karaciğeri çok ince, yaprak gibi kesiyoruz (bunu kasaba da yaptırabilirsiniz)

Bir tabağa koyduğumuz una batırıp, kızgın yağda tavada kızartıyoruz ve bir tabağa alıp, bir kenara bırakıyoruz


Makarnayı, tuzlu suda 8 ila 10 dakika kadar haşlayıp , üzerine 2?3 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağı gezdirip, birbirine yapışmaması için karıştırıyoruz

Büyükçe bir servis tabağının altına makarnaları boşaltıp, üzerine kızarmış yaprak ciğerleri yerleştiriyoruz

En üste ise, hazırladığımız sosu gezdiriyoruz Ve ılık olarak servise sunuyoruz

SOSUN TARİFİ


Bir ufak saplı tencerede, tereyağını eritip, hemen unu ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırırken, 1 su bardağı tavuk ya da et suyunu da tencerenin içine boşaltıp, sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz


Sos kaynar kaynamaz tuz ve karabiberi ilave edip, hemen ocağı söndürüyoruz ve içine ince kıyılmış taze fesleğen yapraklarını ilave edip yine karıştırıp, bir kenara bırakıyoruz





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla