Konu
:
Düdüklüde Kelle Paça Nasıl Pişirilir
Yalnız Mesajı Göster
Düdüklüde Kelle Paça Nasıl Pişirilir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düdüklüde Kelle Paça Nasıl Pişirilir
paça nasıl pişirilir - düdüklüde işkembeli paça - düdüklüde sakatat tarifiMalzemeler:
* 1 adet koyun yada kuzu başı
* 4 adet ayak
* İsteğe bağlı yağlı koyun eti (boyun)
* işkembe
* 4 baş sarmısak
* sıvı yağ
* isteğe bağlı kırmızı biber, tuz, limon, karabiber
Yapılışı:
Baş ve ayakların kılları ateşte ütülür ve temizlenir veya kelle ve bacakları yüzebilirsiniz daha kolay olması için
Temizlenen kelle ve ayaklar düdüklüde pişirilir
Ardından temizlenen işkembe de ayrı bir tencerede ya da daha çabuk pişmesi için yine düdüklüde pişirebilirsiniz
İşkembe pişene kadar pişirilen ayak ve kelledeki etler kemikten ayrılır
Pişen işkembede ufak ufak doğranır
Tencereye etler ve doğranan işkembe konur
Pişirilen baş ve ayakların suyundan ilave edilerek 10-15 dakika kaynatılır
Tavaya biraz sıvı yağ, bir yemek kaşığı biber salçası konarak kavrulur
Salçayı yakmadan dövülmüş sarımsak, nane, kırmızı pul biber ekleyin
Bir iki defa karıştırarak ateşten alın
Tencerede kaynamakta olan kelle paçamıza sosumuz eklenir
Tuz oranı ayarlanır
Nar ekşisi de katılarak 5 dakika pişirilir
Nar ekşisi yoksa limonda kullanabilirsiniz
Ama nar ekşisi ayrı bir lezzet veriyor kelle paçamıza
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul