Yalnız Mesajı Göster

Düdüklüde Kelle Paça Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklüde Kelle Paça Nasıl Pişirilir



paça nasıl pişirilir - düdüklüde işkembeli paça - düdüklüde sakatat tarifiMalzemeler:


* 1 adet koyun yada kuzu başı

* 4 adet ayak

* İsteğe bağlı yağlı koyun eti (boyun)

* işkembe

* 4 baş sarmısak

* sıvı yağ

* isteğe bağlı kırmızı biber, tuz, limon, karabiber


Yapılışı:


Baş ve ayakların kılları ateşte ütülür ve temizlenir veya kelle ve bacakları yüzebilirsiniz daha kolay olması için Temizlenen kelle ve ayaklar düdüklüde pişirilir Ardından temizlenen işkembe de ayrı bir tencerede ya da daha çabuk pişmesi için yine düdüklüde pişirebilirsinizİşkembe pişene kadar pişirilen ayak ve kelledeki etler kemikten ayrılır


Pişen işkembede ufak ufak doğranır Tencereye etler ve doğranan işkembe konur Pişirilen baş ve ayakların suyundan ilave edilerek 10-15 dakika kaynatılır Tavaya biraz sıvı yağ, bir yemek kaşığı biber salçası konarak kavrulur Salçayı yakmadan dövülmüş sarımsak, nane, kırmızı pul biber ekleyin


Bir iki defa karıştırarak ateşten alın Tencerede kaynamakta olan kelle paçamıza sosumuz eklenir Tuz oranı ayarlanır Nar ekşisi de katılarak 5 dakika pişirilir Nar ekşisi yoksa limonda kullanabilirsiniz Ama nar ekşisi ayrı bir lezzet veriyor kelle paçamıza


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla