06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paça Nasıl Pişirilir
keçi paçası nasıl yapılır - keçi ayağı nasıl pişirilir - paça nasıl temizlenir - paça terbiyesi nasıl yapılırMALZEME:
8 adet keçi ön ayağı
1 baş soğan
3 diş sarmısak
1/2 limon suyu
Tuz
Karabiber
TERBİYE:
4-5 yumurta sarısı
5-6 diş sarmısak
2 limon
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çay fincanı sirke
Toz kırmızı biber
Keçinin ön ayaklarının iki tırnak arasını, bıçağın eni kadar yarıp, varsa aradaki kıl torbasını da çıkartarak, tırnağını kesin Alevli ateşte tüylerini alazlayın; akar suda yıkayın
Bir tencere içinde bol suda ateşe koyun Su ısınınca ocaktan alın, ayakları sudan çıkartıp, bir bıçakla dikkatle kazıyın Tırnak aralarındaki fazlalıkları çıkardıktan sonra, ayak kemiklerinin iki ucunu satırla kırın; yeniden yıkayın
Yıkanmış ve temizlenmiş ayakları bol suyla tekrar ateşe koyun Kaynarken yüzeyde biriken köpüğü alın Soyulmuş soğanı, sarmısağı ve limon suyunu ilave ederek etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin Tencerenin içinde paçaları örtecek kadar su kalmalıdır
Paçalar piştikten sonra kalın kemiklerinden ayırıp, etlerini parçalara bölün ve tencerede kalan suyu süzerek etlerle birlikte başka bir tencereye aktarın
Servisten önce, tercihe göre aşağıda belirtilen iki yöntemden biriyle terbiye yapın ya da hiç terbiye yapmadan kızdırılmış kırmızı biberli yağla ve sirkeli sarmısakla servis yapın
Terbiye yöntemleri:
1 Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir kaba koyun 1,5 limon suyu, tuz ekleyerek iyice çırpın ve önceden ayrılarak soğutulmuş 1-2 bardak paça suyu ile sulandırın
2 Bir kaşık sulandırılmış unu, kaynamakta olan paçaya hızla karıştırarak ekleyin Kaynatmadan ateşten alın
Terbiyesini yaptıktan sonra yağı kızdırıp, kırmızı biber koyun ve paçanın üzerine gezdirin; sirkeli sarmısakla servis yapın
alıntı
|
|
|
|