Yalnız Mesajı Göster

Tiritli Paça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tiritli Paça



Tiritli Paça Tarifi - Tiritli Paça Yapılışı - Tiritli Paça Nasıl Yapılır - Tiritli Paça Malzemeleri

Malzemeler (5 porsiyon için)

Kuzu paçası 10 adet

Çavdar ekmeği (10 adet dilim)

Sarımsak (1 baş+2 diş)

Sirke (1 kahve fincanı) 40 gr

Limon suyu (2 kahve fincanı) 40 gr

Bitkisel yağ (2 kahve fincanı) 45 gr

Un (1 kahve fincanı) 30 gr

Kuru soğan ( orta boy 1 adet) 65 gr

Havuç (orta boy 1 adet) 100 gr

Defne yaprağı 1 adet

Tereyağı (1,5 çorba kaşığı) 85 gr

Eski kaşar peyniri (100 gr)

Kırmızı pul biber, kara biber, tuz (1'er çay kaşığı) 10'ar gram

Maydanoz ¼ demet


Paçaları yıkayın, çelik tencereye koyun ve üzerini örtecek kadar içme suyu ile kapayın 5 dakika kaynatın, süzgeçten geçirin ve ayrı bir kaba alıp suyunu dökün

Başka bir çelik tencereye sirke, limon suyunun yarısını, havuç, soğan, sarımsak ve süzgeçten geçmiş paçaları yerleştirin Üstünü 4 parmak geçene kadar içme suyu ekleyin ve 2 saat yavaş ateşte kaynatın

Pişmiş paçaların etlerini kemiklerinden ayırarak dağıtmadan kapta sıralayın ve üzerlerini kapatacak kadar kaynamış paça suyu ekleyin

Başka çelik tencereye bitkisel yağı dökün ve orta ısıda ateşte 2 dakika karıştırın Aynı kaba paça suyunun geri kalanını, limon suyunun diğer yarısını ve tuzu ilave ederek koyulaşıncaya kadar çırpma teliyle karıştırın

Dilimlenmiş çavdar ekmeklerini kızartın Tabağa, 2 çavdar dilimi üstüne 2 'şer adet paça yerleştirin ve koyulaşmış paça suyu karışımı ile üzerlerini örtün

Ekmekli paçanın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve peynir eriyinceye kadar salamanderde tutun

Bu arada teflon tavada tereyağını eritin İnce doğranmış 2 diş sarımsak, pul biber, karabiber ve iyice doğranmış maydanozu ekleyerek 2 dakika karıştırın

Salamanderde ısıtılmış paçaların üstüne yağlı karışımı dolaştırıp servis yapın


Fatih Devri Yemekleri Topkapı Sarayı 1469

Prof Süheyl Ünver

Alıntı Yaparak Cevapla