Yalnız Mesajı Göster

Düdüklüde Tavuk Ciğeri Sote

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklüde Tavuk Ciğeri Sote



tavuk ciğeri nasıl pişirilir - tavuk ciğeri tarifiMalzemeler:


Bu tarif için ayrıca ısıya dayanaklı bir sufle tabağına ihtiyaç olacaktır

300 - 350 gram tavuk ciğeri

Yarım bardak su

4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

4 yemek kaşığı un

1/2 bardak süt

tuz ve karabiber

4 yumurta, sarısıyla beyazı ayrılmış

Düdüklü tencerede pişirmek için 1- 1/2 bardak su


Tarifi:


Düdüklü tencereye buhar sepetinin ayağını yerleştirin Tavuk ciğerlerini buhar sepetine koyun ve düdüklü tencerenin içinde ayaklığın üstüne yerleştirin Suyu ilave edin Kapatın ve basınç ayarını 2'ye getirin Buhar çıktıktan sonra 4 ila 5 dakika pişirin Buharı boşaltın Ciğerleri çıkarın, biraz soğuduktan sonra ince ince doğrayın, ezerek püre yapın ve bir yana koyun


Düdüklü tencerede kalan sıvıyı süzün Tereyağını büyük bir tavada düşük ısıda eritin; un ekleyin, düzgün bir hale gelinceye ve kabarcıklar çıkmaya başlayıncaya kadar pişirin Sütü yavaş yavaş ilave edin ve sos iyice koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırın


Ocaktan indirip biraz soğumasını bekleyin Yumurta sarılarını iyice karıştırın Tavuk ciğerinin üzerine dökün Derin bir kasede, yumurta beyazları ile bir tutam tuzu, koyulaşıncaya kadar çırpın Çırpılmış yumurtaları tavuk ciğeri sosuna dikkatle dökün Hafifçe yağlanmış, ısıya dayanıklı 2 litrelik sufle tabağına kaşıkla alın


Yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile gevşekçe kapatın, suflenin kabarması için yer kalacak şekilde iple bağlayın Doldurduğunuz sufle tabağını sepete yerleştirin Ayaklığı yeniden düdüklü tencereye koyun, kaynar su ilave edin Sepeti ayaklığın üstüne koyun Kapağı kapatın, basınç ayarını 2'ye getirin ve buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişirin Buharı boşalttıktan sonra hemen servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla