Konu
:
Bursa Usulü Yufkalı Paça
Yalnız Mesajı Göster
Bursa Usulü Yufkalı Paça
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bursa Usulü Yufkalı Paça
Bursa Usulü Yufkalı Paça Tarifi - Bursa Usulü Yufkalı Paça Yapılışı - Yufkalı Paça Nasıl Yapılır - Yufkalı Paça Malzemeleri
1 fincan süt
1 fincan sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
100 gr eritilmiş margarin
hamuru açmak için bir miktar nişasta
Sosu için:
2 Bardak tavuk suyu
3 yemek kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
kırmızı toz biber
tereyağı
Yapılışı:
Hamur yoğrulup 15 tane beze yapılır
Bezeler oklavayla tabak büyüklüğünde açılır her bezenin arasına nişasta serilir, 5 tanesi üstü ste konulduktan sonra yufka büyüklüğünde açılır
Hamur tepsiye yayılarak etrafı kesilir
Aynı işlem diğer hamurlara da uygulanır
Tepsiye yerleştirilen hamur küçük kareler halinde kesilir
Üzerine 100 gr eritilmiş margarin dökülür 180 derece ısıtılmış fırına verilir
Hamur fırında pişerken bu arada sosu hazırlanır
Sos için tavuk suyu, un, yoğurt, yumurta, sarımsak, sirke ve tuz karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir
Pişen sosu fırından çıkan tavukların üzerine dökülür sosun üzerine de haşlanıp didiklenen tavuk etleri dizilerek üzerine kızgın tereyağında kırmızı toz biber dökülür
Sıcak olarak servis yapılır
Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul