Yalnız Mesajı Göster

Bursa Usulü Yufkalı Paça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bursa Usulü Yufkalı Paça



Bursa Usulü Yufkalı Paça Tarifi - Bursa Usulü Yufkalı Paça Yapılışı - Yufkalı Paça Nasıl Yapılır - Yufkalı Paça Malzemeleri

1 fincan süt

1 fincan sıvı yağ

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

alabildiği kadar un

100 gr eritilmiş margarin

hamuru açmak için bir miktar nişasta

Sosu için:

2 Bardak tavuk suyu

3 yemek kaşığı un

2 çorba kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

2-3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet haşlanmış tavuk göğsü

kırmızı toz biber

tereyağı


Yapılışı:

Hamur yoğrulup 15 tane beze yapılır Bezeler oklavayla tabak büyüklüğünde açılır her bezenin arasına nişasta serilir, 5 tanesi üstü ste konulduktan sonra yufka büyüklüğünde açılır Hamur tepsiye yayılarak etrafı kesilir Aynı işlem diğer hamurlara da uygulanır Tepsiye yerleştirilen hamur küçük kareler halinde kesilir Üzerine 100 gr eritilmiş margarin dökülür 180 derece ısıtılmış fırına verilir Hamur fırında pişerken bu arada sosu hazırlanır Sos için tavuk suyu, un, yoğurt, yumurta, sarımsak, sirke ve tuz karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Pişen sosu fırından çıkan tavukların üzerine dökülür sosun üzerine de haşlanıp didiklenen tavuk etleri dizilerek üzerine kızgın tereyağında kırmızı toz biber dökülür Sıcak olarak servis yapılır



Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla