Konu
:
Bursa Usulü Damat Paçası
Yalnız Mesajı Göster
Bursa Usulü Damat Paçası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bursa Usulü Damat Paçası
Bursa Usulü Damat Paçası Tarifi - Bursa Usulü Damat Paçası Yapılışı - Damat Paçası Nasıl Yapılır - Damat Paçası Malzemeleri
300 gr tavuk eti
3 adet yufka
125 gr
Margarin
SOSU İÇİN:
Bir buçuk bardak tavuk suyu
bir buçuk çorba kaşığı un
3 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı:
Tavuk eti bir miktar suyla tencerede haşlanır,bu arada bir fırın tepsisi yağlanarak üzerine il yufka serilir arasına eritilmiş margarin dökülür
Yufkalar börek yapar gibi tepsiye yerleştirilir
Önceden ısıtılmış fırına konup üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletilir
Fırından çıkartılan yufkalar soğuduktan sonra üzerine haşlanan tavuğun suyundan bir su bardağı dökülür
Tepsinin üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir
Daha sonra haşlanan tavuk eti küçük parçalar halinde didilir ve yufkanın üzerine yerleştirilir
Bu arada beşamel sosu hazırlanır; Tavuk suyu ,un, dövülmüş sarımsak, yumurta sirke tuz karabiber karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir
Hazırlanan beşamel sosu tepsiye tavukların üzerine dökülür
Küçük bir tavada tereyağı eritilir içine kırmızı biber eklerin
Servis sırasında tereyağı tabakların üzerine gezdirilir
Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul