Yalnız Mesajı Göster

Bursa Usulü Damat Paçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bursa Usulü Damat Paçası



Bursa Usulü Damat Paçası Tarifi - Bursa Usulü Damat Paçası Yapılışı - Damat Paçası Nasıl Yapılır - Damat Paçası Malzemeleri

300 gr tavuk eti

3 adet yufka

125 gr Margarin

SOSU İÇİN:

Bir buçuk bardak tavuk suyu

bir buçuk çorba kaşığı un

3 diş sarımsak

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı sirke

1 çorba kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı biber


Yapılışı:

Tavuk eti bir miktar suyla tencerede haşlanır,bu arada bir fırın tepsisi yağlanarak üzerine il yufka serilir arasına eritilmiş margarin dökülür Yufkalar börek yapar gibi tepsiye yerleştirilir Önceden ısıtılmış fırına konup üzeri kızarıncaya kadar fırında bekletilir Fırından çıkartılan yufkalar soğuduktan sonra üzerine haşlanan tavuğun suyundan bir su bardağı dökülür Tepsinin üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir Daha sonra haşlanan tavuk eti küçük parçalar halinde didilir ve yufkanın üzerine yerleştirilir Bu arada beşamel sosu hazırlanır; Tavuk suyu ,un, dövülmüş sarımsak, yumurta sirke tuz karabiber karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir Hazırlanan beşamel sosu tepsiye tavukların üzerine dökülür Küçük bir tavada tereyağı eritilir içine kırmızı biber eklerin Servis sırasında tereyağı tabakların üzerine gezdirilir



Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla