Konu
:
Kelle Paça Aşı - Kelle Paça Nasıl Temizlenir
Yalnız Mesajı Göster
Kelle Paça Aşı - Kelle Paça Nasıl Temizlenir
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kelle Paça Aşı - Kelle Paça Nasıl Temizlenir
paça nasıl pişirilir - kelle nasıl pişirilir - paça nasıl temizlenir
Malzemeler:
1
) Bir Kuzu Kellesi
2
) Kuzunun Ayakları
3
) Bir Limon
4
) Bir kaşık un
5
) İki yumurta sarısı
6
) Yeteri kadar tuz
7
) Yarım bardak sirke
8
) İki diş sarımsak
Altı Kişilik
Yapılışı:
Temizlenmesi:
Önce kellenin ve Ayakların temizlenmesi: Maalesef bu günkü hanımların sadece temizleme sorunu yüzünden pek sevmediği yemek türüdür
Şehirlerde de genelde hanımların temizleme imkânı da olmuyor
Birkaç yıldan bu yana marketlerde ucuz fiyata bulunan ve küçük tüplere takılabilen gazı 800 dereceye kadar sıcaklık veren ateş püskürtücünüz olması lâzım
Bu ateş püskürtücü ile kellenin ve ayakların tüyleri yakılır
Arada bir yanan tüyleri bıçak ile kazıyarak tekrar yakılır
Kulaklar kesilir ve kulakların içerisi güzelce ne yakılır, ayrıca kellenin ağzı açılır ve ağzının içerisinin her tarafı yakılır, dili ve dişlerinin dibi kazınır
Ayakların üzerindeki ayaklarını koruyan toynaklar çıkartılır ve yeri yakılır
Yanma işlemi bitince kellenin ve ayakların dışı kiraz gibi kızarır
Bu yakma işlemi sağlığa uygunluğu bakımından çok önemlidir
Bu işlem bittikten sonra kelle ve ayakları bol su ile tertemiz yıkanır
Yıkanan kelle ve ayaklar geniş bir tencereye konarak üstü basar su ile doldurulur
Kuzunun yaşına göre bir ilâ iki saat pişirilir
Pişerken eğer tencerenin üzerine köpük oluşacak olursa bu bir kaşık ile alınarak atılır
Piştikten sonra suyunun içerisinden kelle ve ayaklar alınır ve etleri didiklenir kellenin suyu ılıkken bir bardak kadar içinden alınarak kenara konulur
Didiklenen etler yeniden kellenin suyunun içine konur ve yeniden kısık ateşte pişirilmeye devam ederken iki yumurtanın sarısı alınır derin bir tasa konur un ilave edilir içerisine biraz limon suyu sıkılır ve kenara ayırdığımız bir bardak ılık kelle suyunu yumurta sarılarını çırparken yumurta sarısına yedirilir
Daha sonra elimizdeki yumurta sarısı eriyiği azar, azar yemeğe karıştırılarak ilave edilir
Diğer taraftan iki diş sarımsak ezilerek sirkenin içerisine katılır
Son olarak yemeğimiz bir taşım kaynar kaynamaz ateşten alınır ve yemek damak tadımıza göre tuzlanır
Servis yapıldıktan sonra herkes damak tadına göre sirkeli sarımsak suyu veya limon suyu ekler
alıntı
Paçanın Temizlenmesi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul