Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Ciğeri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Ciğeri



Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir - Tavuk Ciğer Tarifi - Mantarlı Ciğer - Ciğer Sotesi - Tavuk Ciğeri Sote - Ciğer Sote YapılışıMalzemeler


250 gram tavuk ciğeri

3 yemek kaşığı zeytinyağı

6 sap taze soğan

3 diş sarmısak

2 orta boy domates

3 sivri biber

150 gram kültür mantarı

½ çay kaşığı karabiber

½ çay kaşığı kekik

½ çay kaşığı pul biber

¼ demet maydanoz

tuz


Hazırlanışı


Tavuk ciğerlerini 3-4 cm büyüklüğünde doğrayın Taze soğanları ayıklayın, 1 cm uzunluğunda doğrayın Sarmısağı ayıklayıp, çentin Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkartın, küçük parçalar halinde doğrayın


Sivri biberlerin sapını çıkartın, tohumlarını boşaltın, ince halkalar şeklinde kesin Kültür mantarını limonlu suda bekletin, üzerindeki siyahlıkları temizleyin, küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün, maydanozu yıkayıp kalın dallarını atın, yapraklarını ince kıyın


Zeytinyağını kızdırın, tavuk ciğerlerini tavaya atın, tavayı ateş üzerinde oynatarak veya ciğerleri tahta kaşık ile zedelemeden çevirerek renkleri değişene kadar birkaç dakika sote edin


Ayıklanıp doğranmış taze soğan, sarmısak, domates, sivri biber ve mantarı katın, tavayı örtüp altını kısın, beş dakika kadar hepsini birlikte pişirin Ateşten almadan önce tuz, karabiber, pul biberi katın, karıştırın Tavanın altını söndürdükten sonra kekiği ekin, kıyılmış maydanozu serpin ve sofraya getirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla