06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Ciğeri
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir - Tavuk Ciğer Tarifi - Mantarlı Ciğer - Ciğer Sotesi - Tavuk Ciğeri Sote - Ciğer Sote YapılışıMalzemeler
250 gram tavuk ciğeri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6 sap taze soğan
3 diş sarmısak
2 orta boy domates
3 sivri biber
150 gram kültür mantarı
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kekik
½ çay kaşığı pul biber
¼ demet maydanoz
tuz
Hazırlanışı
Tavuk ciğerlerini 3-4 cm büyüklüğünde doğrayın Taze soğanları ayıklayın, 1 cm uzunluğunda doğrayın Sarmısağı ayıklayıp, çentin Domatesin kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkartın, küçük parçalar halinde doğrayın
Sivri biberlerin sapını çıkartın, tohumlarını boşaltın, ince halkalar şeklinde kesin Kültür mantarını limonlu suda bekletin, üzerindeki siyahlıkları temizleyin, küçüklerini ikiye, büyüklerini dörde bölün, maydanozu yıkayıp kalın dallarını atın, yapraklarını ince kıyın
Zeytinyağını kızdırın, tavuk ciğerlerini tavaya atın, tavayı ateş üzerinde oynatarak veya ciğerleri tahta kaşık ile zedelemeden çevirerek renkleri değişene kadar birkaç dakika sote edin
Ayıklanıp doğranmış taze soğan, sarmısak, domates, sivri biber ve mantarı katın, tavayı örtüp altını kısın, beş dakika kadar hepsini birlikte pişirin Ateşten almadan önce tuz, karabiber, pul biberi katın, karıştırın Tavanın altını söndürdükten sonra kekiği ekin, kıyılmış maydanozu serpin ve sofraya getirin
alıntı
|
|
|