Konu
:
Şırdan Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Şırdan Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şırdan Dolması
http://i34
tinypic
com/2hi4jo4
jpg
Şırdan Adana yöresine ait bir yiyecektir
Şırdan, Adana'da, "Adana kebap" ve "şalgam" kadar yaygın olan bir yiyecek olmasına rağmen Adana dışında pek bilinmeyen bir yiyecektir
Büyükbaş hayvanın 4 midesinden biri olan şırdanın temizlenip içine baharatlı pirinç doldurulup dikilip pişirilmesiyle hazırlanır
Çok farklı ve çok lezzetli bir yiyecek olan şırdanın görüntüsü tadı kadar güzel değildir
Şırdancılık Adana'da neredeyse başlıbaşına bir sektördür
Yaz veya kış farketmez, her köşebaşında bir şırdancı vardır
GEREKLİ MALZEMELER
(4 Kişilik)
4 adet şırdan
250 gr
kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
TEMİZLENİŞİ:
İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır
İyice
temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır
Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir
YAPIMI:
Soğanlar küçük küçük doğranır
Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır
Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur
Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir
3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir
harbi yemek işte parmaklarınızı yersiniz haa ama sakın unutmayın bu bol kimyon ve acı biberle yenir
VALLA SÜPER BİR TATA ADANAYA GELENLERE TAVSİYE EDERİM
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul