Yalnız Mesajı Göster

Şırdan Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şırdan Dolması



http://i34tinypiccom/2hi4jo4jpg


Şırdan Adana yöresine ait bir yiyecektir Şırdan, Adana'da, "Adana kebap" ve "şalgam" kadar yaygın olan bir yiyecek olmasına rağmen Adana dışında pek bilinmeyen bir yiyecektir


Büyükbaş hayvanın 4 midesinden biri olan şırdanın temizlenip içine baharatlı pirinç doldurulup dikilip pişirilmesiyle hazırlanır


Çok farklı ve çok lezzetli bir yiyecek olan şırdanın görüntüsü tadı kadar güzel değildir Şırdancılık Adana'da neredeyse başlıbaşına bir sektördür Yaz veya kış farketmez, her köşebaşında bir şırdancı vardır


GEREKLİ MALZEMELER

(4 Kişilik)


4 adet şırdan

250 gr kıyma

Yarım kilo pirinç

Yarım kilo soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber


TEMİZLENİŞİ:


İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır İyice

temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir


YAPIMI:


Soğanlar küçük küçük doğranır Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır

Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir


harbi yemek işte parmaklarınızı yersiniz haa ama sakın unutmayın bu bol kimyon ve acı biberle yenir

VALLA SÜPER BİR TATA ADANAYA GELENLERE TAVSİYE EDERİM

Alıntı Yaparak Cevapla