Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir



Tavuk Ciğeri Tarifi - sakakat yemekleri - Tavuk Ciğeri pişirilmesi


Gereçler:

750 gram tavuk ciğeri

bir adet iri boy soğan

3-4 adet sivri biber

sıvı yağ tuz

kırmızı pul biber

kekik


Yapılışı:


Şarküteriden aldığınız tavuk ciğerlerinin arasındaki yürekleri ayırın Yürekleri geniş kısmındaki yağlar ve üzerindeki zarlar yok olacak şekilde temizleyip, diklemesine ikiye bölerek ayırın Ciğerleri keskin bir bıçakla küçük parçalara ayırın Tavada kızdırdığınız yağın içine önce yürekleri, bir kaç dakika sonra da tavuk ciğerlerini atın Seyrek aralıklarla karıştırarak suyu çekilene kadar kavurun Suyu çekilmek üzere iken çok iri doğradığınız soğan ve sivri biberleri, tuzu, kırmızı pul biberi ve kekiği tavaya atın Soğan ve biberlerin kavrulduğuna kanaat getirdikten sonra tavanın altını söndürün

Alıntı Yaparak Cevapla