06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Hindi Ciğer
Domates Soslu Hindi Ciğer Tarifi - Domates Soslu Hindi Ciğer Yapılışı - Domates Soslu Hindi Ciğer Nasıl Yapılır - Domates Soslu Hindi Ciğer Pişirme Süresi

İçindekiler:
300 gr Banvit Hindi Ciğer
2 adet orta boy boy patlıcan (küçük küp doğranmış)
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
500 gr domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)i
250 ml su (kaynar)
1 paket makarna
5 sap maydanoz (iri doğranmış)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Ciğerlere, üzerine çıkıncaya kadar soğuk su koyun Kanlı suyu gidinceye kadar birkaç kez suyunu değiştirin En son suyunu değiştirdikten sonra iyice süzüp, kağıt havlu ile hafifçe bastırarak fazla sularını alın Boyuna 1 cm kalınlığında şeritler şeklinde kesin
Patlıcanların üzerine tuz serpip, 30 dak dinlendirin Bol suyla yıkayıp, avucunuzda sıkarak fazla suyunu akıtın Kağıt havlu ile hafifçe bastırarak kurulayın
Zeytinyağının yarısını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak 1 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek sarmısakları ekleyin Soğanlar sararıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak daha soteleyip, bir tabağa alın
Aynı tavaya kalan zeytinyağını ekleyip, ısıtın ve patlıcanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, patlıcanlar hafif sararıncaya kadar pişirin
Karıştırmaya devam ederek, soğan, domates, su, tuz ve karabiberi ekleyin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, 10 dak pişirin
Makarnayı tuzlu, kaynar bol suda arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün
Ciğerleri kızgın yağda 2-3 dak kızartın Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün
Tabaklara sırasıyla makarna, patlıcanlı domates ve ciğerleri paylaştırın Maydanoz serperek servis yapın
|
|
|