Konu
:
Pazılı Ciğer
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Ciğer
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Ciğer
Pazılı Ciğer Tarifi - Pazılı Ciğer Yapılışı - Ciğer Nasıl Yapılır - Pazılı Ciğer Pişirme Süresi
İçindekiler:
350 gr Piliç Ciğer
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet etli kırmızı biber (jülyen kesilmiş)
1 tatlı kaşığı zencefil (taze, rendelenmiş)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
500 gr küçük pazı yaprağı (sadece yaprakları 2`ye veya 3`e kesilmiş)
2 çorba kaşığı domates ketçabı
3 çorba kaşığı vişne suyu
3 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı mısır unu
Ciğerleri uzunlamasına 2’ye veya 3`e kesin
Yağı ısıtın
Hızlı ateşte, tavayı sallayarak ciğerleri 2-3 dak
pişirin
Etli kırmızı biber, zencefil ve sarmısağı ilave edip, 1 dak
daha pişirin
Pazı yaprakları ciğerli malzemenin içine katıp, yapraklar hafif yumuşayıncaya kadar 2-3 dak
pişirin
Ketçap, vişne suyu, soya sosu ve mısır ununu iyice çırpıp, ciğerlerin üzerine gezdirin
Bir kez karıştırın ve sos kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın
Spagetti veya yumurtalı çin makarnası ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul