Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Ciğer

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Ciğer



Pazılı Ciğer Tarifi - Pazılı Ciğer Yapılışı - Ciğer Nasıl Yapılır - Pazılı Ciğer Pişirme Süresi

İçindekiler:

350 gr Piliç Ciğer

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet etli kırmızı biber (jülyen kesilmiş)

1 tatlı kaşığı zencefil (taze, rendelenmiş)

2 diş sarmısak (ince kıyılmış)

500 gr küçük pazı yaprağı (sadece yaprakları 2`ye veya 3`e kesilmiş)

2 çorba kaşığı domates ketçabı

3 çorba kaşığı vişne suyu

3 çorba kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı mısır unu


Ciğerleri uzunlamasına 2’ye veya 3`e kesin

Yağı ısıtın Hızlı ateşte, tavayı sallayarak ciğerleri 2-3 dak pişirin Etli kırmızı biber, zencefil ve sarmısağı ilave edip, 1 dak daha pişirin

Pazı yaprakları ciğerli malzemenin içine katıp, yapraklar hafif yumuşayıncaya kadar 2-3 dak pişirin

Ketçap, vişne suyu, soya sosu ve mısır ununu iyice çırpıp, ciğerlerin üzerine gezdirin Bir kez karıştırın ve sos kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın

Spagetti veya yumurtalı çin makarnası ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla