Yalnız Mesajı Göster

Paça Haşlaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paça Haşlaması



Paça Nasıl Pişirilir - Koyun Paçası
Malzemeler:


12 Tane keçi veya koyun paçası

Yarım çorba kaşığı limon

12 Bardak su

tuz

Yarım çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı


Paçaların üstlerini kazıyıp çatallarının aralarındaki kıl keçelerini keserek çıkarın Sonra bunları tütsüleyip bol suyla yıkayın ve bir tencereye koyun Sonra tencereyi kuvvetli ateşin üzerine oturtun


Etler kaynayınca üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçeyle alıp tencerenin kapağını kapatın Sonra tencereyi çok hafif ateşin üzerine koyarak burada on saat kadar pişirin


Paçalar pişince bunları tencereden çıkarın ve parçalamadan içlerindeki kemikleri alın, suyu ile birlikte paçaları kâseye koyarak yanında limonla birlikte servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla