Konu
:
Hindi Ciğeri
Yalnız Mesajı Göster
Hindi Ciğeri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindi Ciğeri
Hindi Ciğeri Tarifi - Hindi Ciğeri Nasıl Yapılır - Hindi Ciğeri Malzemeleri
HİNDİ CİĞERİ
500 gr
hindi ciğerini yıkayın ve 1 gece süte yatırın
Mutfak havlusu ile kurulayıp parçalara kesin
500 gr
tereyağını tencereye koyup eritin
250 ml
kremşantiyi ilave edin
Ciğeri mikserin kesici ucuyla ufalayıp ezerek süzgeçten geçirin
1 tatlı kaşığı kekik, I yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi ve 2 adet yumurtayı ciğer ezmesine katın ve mikserle kanştırın
Yavaş yavaş kremşantili tereyağını ilave edin
Tuz ve karabiber ilave edin
1 litrelik bir kalıba boşaltın ve kapağını kapatın
Derin bir fırın tepsisini 15Ö' C ısıtılmış fırının en alt rafına koyup, içine 4-5 cm
yüksekliğinde sıcak su doldurun
Kalıbı tepsiye oturtun
40-45 dakika pişirin
Fırını söndürüp parfeyi 10 dakika dinlendirin
Benmariden çıkartıp bir gece boyunca soğumaya bırakın
Yemek kaşığını sıcak suya batırıp ciğer parfesinden porsiyon başına 2 kaşık alarak ve nane yapraklarıyla süsleyip baget ekmekle servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul