Yalnız Mesajı Göster

Bursa Usulü Paça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bursa Usulü Paça



Bursa Usulü Paça Tarifi - Bursa Usulü Paça Yapılışı - Bursa Usulü Paça Nasıl Yapılır - Bursa Usulü Paça Malzemeleri

Yarım kg biftek

2 çorba kaşığı un

2 su bardağı et suyu

4 diş sarımsak

2 çorba kaşığı sirke

8 çorba kaşığı tereyağı

Tuz ve kırmızıbiber


Yarım kg bifteği haşlayın Elinizle didikleyerek küçük parçalara ayırıp, tuzlayın 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı et suyu, 4 diş dövülmüş sarımsak ve 2 çorba kaşığı sirkeyi mikserden geçirin, elde ettiğiniz karışımı küçük bir tencereye alın Ocağa koyup, sürekli karıştırarak koyu bir sos elde edin Didiklenmiş etleri servis tabağına dizin Üzerine haşladığınız sosu dökün 8 çorba kaşığı tereyağını ve biberi tavada eritin Sosu yemeğin üzerine gezdirerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla