Yalnız Mesajı Göster

Gaziantep Usulü Et Paçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gaziantep Usulü Et Paçası



Gaziantep Usulü Et Paçası Tarifi - Et Paçası Yapılışı - Et Paçası Nasıl Yapılır - Et Paçası Malzemeleri

MALZEMELER

1 kg yağsız parça et,

100 gr sarımsak,

1 yemek kaşığı tereyağı,

Karabiber,

Kırmızı pul biber,

Tuz,

2 veya 3 adet limon


YAPILIŞI

Tencereye 2 litre su konup kaynatılır, parça et içine atılır ve pişirilir ve ocaktan indirilir Küçük bir tavada yağ eritilir, içine ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz, kırmızı pul biber atılır Pişirilmiş olan et küp şeklinde doğranır Doğranan et tekrar tenceredeki suyun içine atılır ve kaynatılır Bir tavada yağda kızdırılan karışım da yemeğin üzerine boşaltılır Servise sunulan yemeğin üzerine limon sıkılır


Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

Alıntı Yaparak Cevapla