Konu
:
Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk
Soslu Dana Uykuluk Tarifi - Soslu Dana Uykuluk Yapılışı - Soslu Dana Uykuluk Nasıl Yapılır - Soslu Dana Uykuluk Malzemeleri
Malzemeler
Pembe Biber Sos
1 lt Krema
500 gr
beşamel sos
1 lt
dana bulyon
1 adet soğan
4 diş sarmısak
100 gr
Tereyağı
1 kg
kırmızı şerit biber
100 gr
tatlı biber salçası
50 gr
mısır nişastası
Muskat cevizi
Dana Uykuluk
1
5 kg
Dana Uykuluk
1 adet soğan
4 diş sarmısak
50 cl
kanyak
Tuz, karabiber
100 gr Tereyağı
1/2 demet dereotu
2 kg
Milföy
1 adet yumurta
Minik taze sebze dilimleri
Hazırlanışı
Milföy hamurlarını orta büyüklükte, yuvarlak formda kesin
Hazırladığınız yuvarlak milföylerin yarısını, altına çok hafif un serpilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin
Geriye kalan milföylerin ortasından daha küçük bir yuvarlak form kesip çıkartın
Yumurta beyazını tepesindeki milföylere sürüp, diğer kalıpları üzerine oturtun
Yumurtanın sarısını çok az sıvı yağ ile karıştırıp milföylerin üzerine sürün
Hazırlamış olduğunuz vol-au-ventlerin üzerine yağlı kağıt örtüp önceden 180 C’de ısıttığınız fırında pişirin
Yağlı kağıt vol au ventlere ağırlık verip eşit miktarda kabarmalarını sağlayacaktır
Pembe biber sos için bir kaserolde Tereyağı’nı eritin
Soğan ve sarımsakları renk alıncaya kadar soteleyin
Tencereye tatlı biber salçasını ilave edip kokusunu ve rengini hafifçe kaybedinceye kadar soteleyin
Kırmızı şerit biberleri eğer donuk olarak kullanıyorsanız, suyunu sıkıp mümkün olduğunca kuru bir vaziyette ilave ederek bütün malzeme ile beraber suyunu çekinceye kadar soteleyin
kırmızı toz biberleri ekleyin
Dana bulyonu ve beşamel sosu ekleyin
Kısa bir süre kaynatıp kevgir yardımıyla içinden bir miktar kırmızı şerit biber ayırın
Bir blender yardımıyla tenceredeki bütün malzemeyi ezerek içine kaynatılmış Krema’yı ilave edip sosu 2 dk
kaynatın
Tuz, taze çekilmiş karabiber, muskat cevizi rendesi ile lezzetlendirip ayırdığınız kırmızı şerit biberleri ilave edin
Yine blender yardımıyla kısa bir süre ezerek, içinde minik parçalı kırmızı biberlerin gözükmesini sağlayın
Son olarak mısır nişastasını çok az soğuk su ile eritip pembe renkli biber sosu ilave edip arzu ettiğiniz kıvama getirin
Geniş bir flamble tavasında Tereyağını eritip bronise kıyılmış soğan ve sarmısağı soteleyip minik küpler halinde doğranmış Dana Uykuluğu hızlı ateşte soteleyin
Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirin
Son olarak dereotu ekleyerek fazla yağını süzdürün
Pembe renkli biber sostan ilave edip 1-2 dk
kadar sosu çektirin
Vol-au-vent’i önceden ısıtılmış tabağa yerleştirip kırmızı biberli sosu vol-au-vent’in iç kısmından tabağın boşluğuna doğru akacak şekilde yerleştirip servis yapın
Yemek Fotoğrafları
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul